Zasebnost

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” full_height=”yes” css=”.vc_custom_1577968647120{background: #fffdf7 url(https://gledaliska-kavarna.si/storage/2020/01/animation-11-1.gif?id=1736) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”120px”][vc_column_text]

ZASEBNOST

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces” full_height=”yes” css=”.vc_custom_1577968623449{background-color: #fffdf7 !important;}”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Politika zasebnosti

V Gledališki Kavarni Maribor in družbi Kavarna Zupan d.o.o., Potokarjeva ulica 27, Kamnica, se zavedamo pomembnosti človekovih pravic, zlasti pravice do zasebnosti, zaradi česar spoštujemo zasebnost naših strank in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo ter skladno z veljavnimi predpisi. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko, v sled česar izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Predstavitev upravljalca

Kavarna Zupan d.o.o. Potokarjeva ulica 27, Kamnica, Slovenska ulica 27, 2000 Maribor je podjetje, ki se ukvarja z  nepremičninsko in storitveno dejavnostjo, trgovino, in gostinstvom.

Našim strankam ponujamo pester gostinski izbor v Gledališki Kavarni Maribor. Prav tako so naše storitve in blago, strankam dostopne preko spleta na naslovu www.gledaliska-kavarna.si.

V družbi Kavara Zupan d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naše stranke so za nas dragocene, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. V celoti spoštujemo naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov. Prav tako z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki neposredno ali posredno določajo posameznika, pri čemer »posredno« pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če je posameznik le obiskovalec spletnih strani družbe Kavarna Zupan d.o.o., se o njem zbirajo podatki zgolj z uporabo piškotkov. Če je posameznik uporabnik storitev omenjene družbe (npr. se je prijavil na organizirani dogodek), se o njem zbirajo tudi drugi osebne podatke, ki jih upravljalec potrebuje za izvajanje storitev. Ti osebni podatki so:

ime in priimek;

kontaktni e-poštni naslov;

kontaktni telefon;

IP naslov;

podatke za izdajo računa (ime in priimek, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe).

S kakšnim namenom upravljalec zbira osebne podatke

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletnih straneh je poslovne narave in sicer:

 • Kavarna Zupan d.o.o. obdeluje in hrani podatke z namenom sodelovanja, obveščanja o dogodkih in ponudbah.

 

Rok hrambe osebnih podatkov

Kavarna Zupan d.o.o. bo posredovane osebne podatke shranjevala in uporabljala le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bodo osebni podatki izbrisani oz. bo dostop do njih blokiran.

Kako upravljalec uporablja podatke

Upravljalec podatke uporablja za izboljšanje uporabniške izkušnje na spletnih straneh in kot pomoč pri boljšem razumevanju želja in zahtev posameznika. Podatke  upravljalec večinoma uporablja za izvajanje naročil, izvajanje podpore uporabnikom, za obveščanje o novicah in spremembah v ponudbi ter komunikacijo.

Podatki, zbrani na spletnih straneh, ne bodo posredovani tretjim osebam, če ni drugače navedeno. Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretji osebi bo upravljalec zahteval odobritev.

 

Upravljalec se zavezuje, da podatkov, ki jih bo pridobil preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajal, posojal ali kakorkoli drugače posredoval tretjim osebam, razen v spodaj navedenih primerih in če predpisi ne zapovedujejo drugače.

 

Posameznikove osebne podatke bo upravljalec razkril zgolj navedenim tretjim osebam ob spodaj napisanih pogojih, pri čemer bo zagotovil, da bodo osebni podatki obdelani, zaščiteni in preneseni v skladu z veljavnimi predpisi.

 

Zunanji ponudniki storitev

Po potrebi bo upravljalec za izvajanje določenih del pooblastili druga podjetja in posameznike. Osebne podatke lahko na primer posreduje izvajalcem za gostitev podatkovne baze in aplikacij, za storitve obdelave podatkov ali za pošiljanje informacij, ki jih posameznik kot uporabnik zahteva, za zagotavljanje podpornih storitev ipd. Zunanjim ponudnikom storitev bodo tovrstni podatki posredovani oziroma dostopni samo v obsegu, ki ga zahteva določen namen. Teh podatkov ne bodo smeli uporabljati v nobene druge namene. Zunanji ponudniki storitev so pogodbeno zavezani k spoštovanju zaupnosti posredovanih osebnih podatkov.

 

Poslovni prenosi

V povezavi s kakršnokoli reorganizacijo, statusnim preoblikovanjem, prodajo ali s kakršnimkoli drugim prenosom sredstev (pod skupnim imenom »poslovni prenosi«) bo upravljalec podatke prenesli v razumnem obsegu in kot bo potrebno za poslovni prenos, in sicer pod pogojem, da se sprejemna stranka zaveže k spoštovanju osebnih podatkov v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik bo v takšnem primeru še naprej zagotavljal zaupnost vseh osebnih podatkov in prizadete uporabnike obvestili, preden osebni podatki postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

 

Javni organi

Javnim organom bo upravljalec osebne podatke razkrili samo v primerih, ko bo to zahtevala nacionalna zakonodaja ali pravo Evropske Unije. Upravljalec se bo npr. odzval na zahteve sodišč, organov pregona in drugih državnih organov, ki lahko vključujejo tudi državne organe druge države članice EU.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno hranimo zgolj nujno potrebne podatke. Naše spletne strani gostujejo na varnem spletnem strežniku in so podvržene rednim varnostnim pregledom.

Vaše podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.

Posameznik ima od upravljalca osebnih podatkov pravico zahtevati:

 1. Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
  • namene obdelave,
  • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

 

 1. Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.

 

 1. Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki .doc ali .xls  (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

 

 1. Popravek netočnih osebnih podatkov.

 

 1. Omejitev obdelave, kadar:
  • posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
  • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega posameznik zahteva omejitev njihove uporabe,
  • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih posameznik potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

 

 1. Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar posameznik prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

 

 1. Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov. V tem primeru bo upravljalec v 30 dneh ustrezno preprečili uporabo posameznikovih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter ga o tem obvestil.

 

 1. Da za posameznika ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima za posameznika pravne učinke ali na podoben način nanj znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz 22. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 

 1. Odjavo od prejemanja s klikom na povezavo v prejetem sporočilu.

 

 1. Posameznik ima pravico zoper upravljavca vložiti pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Posameznik lahko s pisno zahtevo, poslano na naslov: Kavarna Zupan d.o.o., Potokarjeva ulica 27, Kamnica, zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Upravljavec lahko za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec mora na zahtevo posameznik, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

 

Za morebitno uveljavljanje pravic upravljalec prosi, da posameznik svojo zahtevo posreduje pisno, preko elektronske pošte na naslov Sascho Zupan. O zahtevi bo odgovorna oseba  odgovorila v predpisanem roku 1 meseca. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko upravljalec rok podaljša za največ dva dodatna meseca, o čemer bo posameznik obveščen.

Hramba

Upravljalec osebne podatke hrani skladno z veljavno zakonodajo. Upravljalec ne bo izbrisal tistih podatkov, ki jih potrebuje, da si zagotovi dokaz, da je podatke o osebi izbrisal (t.i. revizijska sled), in da hrani zapise o osebah, ki ne želijo, da jih v prihodnje kontaktira. Ti podatki so email naslov ter ime in priimek.

Piškotki

Upravljalec na spletnem mestu uporablja “piškotke”- to so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na računalnik posameznika. Piškotki posamezniku kot uporabniku lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v brskalniku se lahko slednji odloči ali bo “piškotke” sprejel ali zavrnil.

 

Če posameznik »piškotkov« ne sprejme, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani, ni pa sprejem piškotov pogoj za uporabo spletnih strani upravljalca.

Strani, ki jih pokriva Pravno obvestilo

Pravno obvestilo pokriva vse spletne strani in domene, ki so v lasti gledališke kavarne Maribor.

Avtorske pravice/ Copyright © 2020 Kavarna Zupan d.o.o.

Kavarna Zupan d.o.o. (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice do uporabe intelektualne lastnine, ki jo uporabnik najde na straneh www.gledaliska-kavarna.si bodisi v HMTL datotekah, tekstovnem materialu, slikah, avdio/video posnetkih bodisi v ostali vsebini na strani.

 

Gledališka kavarna Maribor posamezniku kot uporabniku dovoljuje uporabo (prikaz na računalniku, tiskanje, prenos datotek, predvajanje zvočnih in video posnetkov …) objavljenih vsebin le v nekomercialne ali izobraževalne namene, kjer pa zahteva spoštovanje avtorskih pravic.

Spremembe vsebine Pravnega obvestila

Občasno bomo spremenili vsebino strani Pravno obvestilo, zato vam priporočamo, da si to sekcijo večkrat ogledate in se seznanite z aktualno politiko zasebnosti in s tem preprečite morebitne težave, nastale z uporabo naše strani in vsebine na njej.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]